Postnord Group

Är du driven och intresserad av att arbeta med controlling och analys i ett spännande bolag som är på en stor transformationsresa? Vill du också få möjlighet att tillsammans med ett engagerat team bidra med affärskritiska analyser till ledningen på en av nordens största arbetsplatser? Då är det kanske dig vi letar efter! Tjänsten är placerad på vårt moderna och nyrenoverade kontor i Solna och vi erbjuder ett flexibelt arbetssätt i form av hybridarbete.

Bli en del av vårt team

Du kommer att tillhöra ett mycket kompetent och engagerat team som heter Commercial Control och Analysis och verkar inom Group Business Control. Denna funktion ligger direkt under CFO och arbetar med målstyrning, strategisk affärsanalys samt modeller och riktlinjer för produkt- och kundlönsamhet. Group Business Control har ett brett mandat inom PostNord med ansvar att styra och följa upp koncernens utveckling mot beslutade mål.

Vi är på en transformationsresa på en snabbt föränderlig marknad vilket skapar möjlighet både i rollen och för dig i din vidare karriär. I din roll rapporterar du till Teresia Allvin, Head of Commercial Control & Analysis.

Vi söker dig med

 • Akademisk examen från högskola eller universitet inom Ekonomi, Logistik, Teknik/IT eller motsvarande
 • 2-5 års erfarenhet av att arbeta som Business Controller, Managementkonsult eller Business Analyst där finansiell analys, budgetarbete och prognos varit en del av dina arbetsuppgifter
 • Erfarenhet av att skapa struktur och nå resultat i svåra uppgifter med flera dimensioner
 • Goda kunskaper i Excel
 • Erfarenhet att jobba mot seniora intressenter och ledningsgrupper
 • Erfarenhet från utmanande miljöer med korta deadlines
 • Utmärkt förmåga att kommunicera skriftigt och muntligt på Engelska och Svenska
 • Meriterande om du har arbetat med prissättning eller uppföljning av en försäljningsorganisation

Som person är du strukturerad och analytiskt lagd samt har förmåga att bryta ner och analysera komplexa frågeställningar. Du har även ett strukturerat arbetssätt, är van vid att ta egna initiativ och att ta ansvar för dina uppgifter. Du är engagerad och vill leverera resultat och trivs med att utmanas i ditt arbete. För att du ska trivas och lyckas i rollen är det av yttersta vikt att du är skicklig på att samarbeta och har förmågan att skapa förtroendefulla relationer på olika nivåer i en organisation. Vi lägger därför stor vikt vid de personliga egenskaperna.

Arbetsuppgifter

I rollen som Business Controller är du med i uppbyggnaden av ett nytt affärsområde inom PostNord som har sitt fokus på den Internationella importaffären. Syftet med rollen är att stötta affärsområdet genom att skapa mer förståelse för lönsamhet, samt att driva utveckling mot beslutade mål. Du får självständigt driva uppföljning, prisverktyg, prognos- och budgetarbetet för enheten, du deltar i delar av rapportering samt bidrar till att utveckla målstyrningen.

I rollen kommer du ha ett brett kontaktnät inom PostNords nordiska organisation och verka nära nyckelpersoner i koncernledningen.

Vi erbjuder dig

 • Arbeta i en nordisk och dynamisk miljö
 • Friskvårdsbidrag & tillgång till kontorets gym och simhall
 • Personalförmåner genom PostNords egen personalstiftelse PostNord Plus
 • Goda tjänstepensionsvillkor
 • Goda utvecklingsmöjligheter

Vi gör vardagen enklare

PostNord är den ledande leverantören av kommunikations- och logistiklösningar till, från och inom Norden. Vi säkerställer postservicen till privatpersoner och företag i Sverige och Danmark. Vi strävar efter att göra vardagen enklare och mer hållbar för alla som bor och arbetar i Norden. Vi är ansvarstagande, modiga och engagerade, och leder effektivt förändring oavsett om vi leder oss själva eller andra. Vi uppmuntrar lagarbete, uppriktighet och positiva relationer på arbetsplatsen. Vi bygger vidare på våra framgångar och lär oss av både kollegor och misstag. Människor med olika bakgrund arbetar hos oss. Du kommer därför vara en del av en arbetsplats med stor mångfald, vilket bidrar till bättre resultat för verksamheten. Besök oss på www.postnord.com

Ansök

I den här rekryteringen samarbetar PostNord med Jefferson Wells. Har du någon fråga eller fundering är du varmt välkommen att kontakta Therese Thunström på therese.thunstrom@jeffersonwells.se. Vi genomför urval löpande och vill gärna ha din ansökan så snart som möjligt.

För fackliga kontaktpersoner se Fackliga kontakter.

Vi ser fram emot din ansökan!

Ansök här

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Bromma
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/1136
Publicerat 2023-05-19
Sista ansökningsdag 2023-06-11

Tillbaka till lediga jobb