PostNord Sverige

Vi hanterar mer än leveranser, vi hanterar mening. PostNord är ett Sveriges mest kända varumärken - och vi finns överallt. Det finns en stark drivkraft och vilja att ta brevet eller paketet ända fram. Den transformation vi befinner oss i innebär förändringar som gör vem som helst nyfiken på framtiden. Vi är länken mellan människor och företag, och har en ambition att genom vårt jobb göra vardagen enklare för alla i Sverige.


Du & vi & jobbet
För att ytterligare förstärka vår HR-funktion och driva vår strategi framåt söker vi nu en erfaren och självgående HR-analytiker som är redo att driva och leda vår resa inom HR Analys.

Om du vill vara med och forma och utveckla HR-analysområdet inom PostNord, då kan det vara dig vi söker!

Du kommer att tillhöra PostNords HR Shared Service Center som har etablerats i Umeå och Göteborg och består av cirka 40 personer. Tillsammans stöttar vi över 20 000 medarbetare och chefer i Sverige med lön- och personaladministration. Vi befinner oss i en intensiv och spännande fas med stort fokus på förändring vad gäller processer och system. Här får du möjlighet att vara med på vår resa att bygga upp och säkra ett People Analytics och HR Shared Service Center i världsklass.                                                                                                                                                      

Vad du kommer att göra

 • Brygga mellan verksamhet och IT: Du får operativt ägandeskap över PostNords HR-rapportering och roadmap inom HR-analys. Detta innebär bland annat att samla in och prioritera verksamhetens utvecklingsbehov, kravställning mot IT och test av BI-rapporter inom HR. Du underhåller och utvecklar även verktyg, metoder och system för vår HR-analys.

 • Analys och insiktsarbete: Du ansvarar för att samla in, hantera, analysera och visuellt presentera HR-relaterad data för att skapa insikter och datadrivna beslutsunderlag.

 • Stöd till verksamheten: Du stöder olika avdelningar med skräddarsydd datarapportering och utför analyser för att stötta verksamheten i deras HR-relaterade behov. Dessutom kommer du att utbilda slutanvändare i Power BI.

 • HR-nyckeltal: Du har ett operativt ägandeskap för de HR-nyckeltal och tillämpliga affärsregler som används inom organisationen.

 • HR process kunskap: Genom din expertis identifiera och adressera analytiska behov och processförändringar inom våra HR-processer.

 

Vem du är

 • Proaktiv och initiativrik: Du har en stark drivkraft till driva förbättringar, se behov och utvecklingsmöjligheter.
 • Relationsbyggande & prestigelös: Du har lätt för att samarbeta och bygga nätverk tvärfunktionellt.
 • Lösningsorienterad: Du har en hög analytisk förmåga och är bra på att hitta lösningar.
 • Självgående: Du har förmåga att självständigt driva processer och ditt arbete framåt.
 • Kommunikativ: Du har en god kommunikationsförmåga i både tal och skrift för att effektivt förmedla insikter och resultat till olika intressenter.
 • Du är unik: Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

  

Vad du tar med dig

 • Erfarenhet av en liknande roll inom People Analytics där du har byggt upp din kunskap i att hantera krav och projekt i gränslandet mellan verksamhet och IT, gärna från en komplex organisation.
 • Du är van vid att hantera och analysera stora datamängder, arbeta med HR-nyckeltal och rapportering av detta.
 • Du är en van användare i dataanalysverktyg där erfarenhet av Power BI är meriterande.
 • Du har en bra förståelse för de processer, arkitektur och teknologier/system som krävs för datadrivet beslutsstöd i organisationer. Om du har tidigare erfarenhet av att arbeta inom eller gentemot HR-området är det en extra fördel.
 • Relevant högskoleutbildning inom HR, företagsekonomi, statistik eller relaterat område.
 • Du har goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift

 

Varför vi finns
PostNord är ett av Sveriges äldsta och största företag och vi har ett viktigt samhällsuppdrag. Att säkerställa postservice till företag och privatpersoner i hela Sverige. Vi är i en ständig transformation och arbetar konsekvent med att utveckla både vårt erbjudande och våra medarbetare. Som den ledande leverantören av kommunikationslösningar till, från och inom Sverige förenklar vi vardagen för människor. Hos oss arbetar människor med olika bakgrund och erfarenheter och du blir en del av en arbetsplats som aktivt arbetar med mångfald. Vi är PostNord – ett fantastiskt företag att jobba och växa med. Läs mer på postnord.se.

 

Du ska må bra
Vi är ett modernt kundorienterat företag som tänker lika mycket på våra anställda som på våra kunder. Vi erbjuder en flexibel hybridarbetsplats. PostNord är en av Sveriges största arbetsplatser och erbjuder schyssta arbets- och tjänstepensionsvillkor, friskvårdsbidrag och personalförmåner genom vår egen personalstiftelse PostNord Plus. Hos oss finns det goda utvecklings- och karriärmöjligheter. Anställning sker enligt kollektivavtal.


Vad väntar du på?

Välkommen med din ansökan. Urval sker löpande så ansök så snart som möjligt. Om du undrar något över tjänsten, maila susanna.aronson@postnord.com. Vi ser fram emot att höra från dig!

För fackliga kontaktpersoner se Fackliga kontakter.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde enligt överenskommelse
Löneform månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2023/1612
Publicerat 2023-09-29
Sista ansökningsdag 2023-11-05

Tillbaka till lediga jobb