PostNord Group

Vill du vara en del av en dynamisk och föränderlig miljö på Nordens största logistikföretag? Vill du arbeta i en affärsdriven position där du kommer att ansvara för PostNords nätverksmodellering och kapacitetsanalys? Har du tidigare erfarenhet som Supply Chain Analyst / modellerare / analytiker eller liknande och drivs av att arbeta med modellering och innovativa lösningar?

Då kan det här vara jobbet för dig!

Bli en del av vårt team

Inom PostNord kommer du jobba med många kompetenta specialister med stort kunnande och med några av de mest erfarna logistikerna i Norden. Om du vill arbeta på ett företag där logistik är hjärtat i organisationen är PostNord rätt arbetsplats.

Du kommer till en välfungerande och harmonisk grupp som har kul på jobbet och som har höga värden i medarbetarundersökningarna.

Du rapporterar till Head of Network & Technology Strategy. Tjänsten är på heltid och tillträde sker så snart rätt person kan vara på plats. Placering är i antingen Stockholm eller Köpenhamn.

Arbetsuppgifter

Som Supply chain analyst kommer du ingå en grupp på totalt 10 personer som arbetar med strategisk nätverksdesign och kapacitetsplanering, ny teknologi och innovation samt Production excellence. Uppdraget är att säkerställa att PostNords infrastruktur för att sortera och leverera paket klarar den förväntade volymtillväxten och att nätverket är kostnadseffektivt. Scenariomodellering är en central del i detta där vi analyserar hur paketen flödar genom PostNords produktionsnätverk, från att paketet hämtas upp från e-handlarens lager till att det levereras till mottagaren.

I rollen som Supply chain analyst kommer du ansvara för PostNords nätverksmodell där du modellera olika scenarion. Din huvuduppgift blir att vidareutveckla förmågan att modellera och simulera flödena. En viktigt del i detta är att driva den årliga processen där vi uppdaterar den strategiska planen för hur vi ska utveckla och investera i vårt nätverk. Det innebär att samla in och validera data från olika delar av verksamheten för att sedan definiera och modellera scenarios för att till sist förklara resultatet till ledning och intressenter.

Arbetsuppgifter kommer att innehålla:

 • Ansvara för nätverksmodellen - validera och presentera
 • Kommunicera resultaten av modelleringen så att det resultatet kan användas som underlag till vägval och investeringsbeslut
 • Långsiktigt utveckla och implementera nya modeller för optimering och simulering
 • Stötta länderna/koncernen med analys av strategiska frågeställningar med påverkan på nätverket

Vi söker dig med

Vi tror du har en examen som civilingenjör, alternativt kommer från en matematisk bakgrund, och har minst några års erfarenhet inom modellering och simulering. Du har goda kunskaper i Excel och har troligen även erfarenhet av Visual basics och har jobbat med optimering på något sätt i din karriär eller studier. Det är meriterande om du har kunskap inom nätverkssimulering, operationell analys inom logistik eller tillverkning och projektledarerfarenhet. Du talar och skriver engelska obehindrat. God kunskap i något av de skandinaviska språken är meriterande

Som person är du driven och analytisk. Du testar gärna nya arbetssätt och gillar variationen i att dels göra grundarbetet med modelleringen och dels utveckla nya arbetssätt. Du är en god kommunikatör som kan kommunicera med olika delar av organisation på ett effektivt sätt.

Vi erbjuder dig

Vi erbjuder ett omväxlande arbete i en internationell miljö med ständigt nya utmaningar och snabba beslut. Vi erbjuder möjligheter att utveckla kreativa lösningar under eget ansvar och arbeta i en prestigelös grupp där vi gemensamt hjälps åt att nå våra mål. PostNord är en av Sveriges största arbetsplatser och vi erbjuder trygga anställningsvillkor och förmåner. Förutom ovan nämnda förmåner erbjuder vi:  

 • flexibel hybrid arbetsplats med ett öppet arbetsklimat   
 • goda utvecklings- och karriärmöjligheter  
 • goda försäkrings- och tjänstepensionsvillkor   
 • friskvårdsbidrag & tillgång till kontor Arkens gym och simhall   
 • personalförmåner genom PostNords egen personalstiftelse PostNord Plus  
 • Anställning sker enligt kollektivavtal.  

Vi gör vardagen enklare

PostNord är den ledande leverantören av kommunikations- och logistiklösningar till, från och inom Norden. Vi säkerställer postservicen till privatpersoner och företag i Sverige och Danmark. Vi strävar efter att göra vardagen enklare och mer hållbar för alla som bor och arbetar i Norden. Vi är ansvarstagande, modiga och engagerade, och leder effektivt förändring oavsett om vi leder oss själva eller andra. Vi uppmuntrar lagarbete, uppriktighet och positiva relationer på arbetsplatsen. Vi bygger vidare på våra framgångar och lär oss av både kollegor och misstag. Människor med olika bakgrund arbetar hos oss. Du kommer därför vara en del av en arbetsplats med stor mångfald, vilket bidrar till bättre resultat för verksamheten. Besök oss på postnord.com

Ansök

Klicka här för att ansöka

Vi ser fram emot din ansökan! Har du någon fråga eller fundering är du välkommen att kontakta Hendrik Christiansson på hendrik.christiansson@tng.se

För fackliga kontaktpersoner se Fackliga kontakter.

#LI-Hybrid

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/1084
Kontakt
 • Hendrik Christiansson, Hendrik.christiansson@tng.se 
Publicerat 2023-05-09
Sista ansökningsdag 2023-06-11

Tillbaka till lediga jobb