PostNord Sverige

Du & vi & jobbet
PostNord har en synlig men samtidigt osynlig dygnet-runt-struktur som är en viktig och hållbar del av samhället. Vi är ödmjuka och stolta över vårt samhällsuppdrag, vår kunskap och genomförandeförmåga. Du som specialist är en given nyckelperson för att lösa de utmaningar vi står inför. Tillsammans skapar vi en innovationskultur som driver utveckling.
                                                                                                                                                       

Vad du kommer att göra
Som HRBP AO rapporterar du till HR-chefen och har ett nära samarbete med övriga HR Business Partners i teamen och chefer i organisationen. Våra team stöttar all verksamhet som finns inom Affärsområdet, både administration och produktion och jobbar även rakt över affärsområdena geografiskt. Inom AO Brev även försäljning. PostNords ABC-ledarskap är vår ledstjärna; Accountable, Brave and och Committed.

 • Du arbetar med att införliva företagets HR-strategier som syftar till att skapa värde för verksamheten.
 • Du kommer jobba aktivt med att attrahera, utveckla och behålla våra medarbetare och chefer.
 • Du säkerställer att ett starkt ledarskap och coachande kultur genomsyrar organisationen
 • Rollen är bred och varierande och omfattar exempelvis arbetsrätt, rekrytering, förändrings- och utvecklingsarbete samt löne- och förmånsfrågor där du också upprätthåller kunskap om nya HR-metoder och trender.
 • Du är delaktig i att utveckla, planera och följa upp HR-arbetet kopplat till uppsatta mål och strategier. I rollen behöver du förstå vår verksamhet som helhet, vara proaktiv och coacha våra ledare. En annan viktig del i rollen är att samverka med våra fackliga parter.

 

Vem du är

 • Har omfattande förståelse för kopplingen mellan HR och affärsstrategi. Förmåga att identifiera nya sätt för HR att stödja affärsstrategin.
 • Förmåga att engagera, inspirera och påverka människor kombinerat med hög integritet och vana att hantera känslig och sekretessbelagd information på ett ansvarsfullt sätt
 • Förmåga att självständigt driva frågor inom HR-området, tar initiativ och agerar som förändringsledare
 • God förmåga att samarbeta och bygga relationer gentemot alla intressenter
 • Du är unik: Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

 

Vad du tar med dig

 • Universitets- eller högskoleexamen inom HR-området eller motsvarande
 • Minst 5 års erfarenhet av brett kvalificerat HR-arbete i en administrativ miljö och komplex matrisorganisation.
 • Starka interpersonella- och kommunikationsfärdigheter
 • Erfarenhet av att driva projekt och förändringsarbete med goda resultat
 • En vilja att röra dig mellan olika enheter och orter så resor kommer att vara en stor del av vardagen.

 

Varför vi finns
PostNord är ett av Sveriges äldsta och största företag och vi har ett viktigt samhällsuppdrag. Att säkerställa postservice till företag och privatpersoner i hela Sverige. Vi är i en ständig transformation och arbetar konsekvent med att utveckla både vårt erbjudande och våra medarbetare. Som den ledande leverantören av kommunikationslösningar till, från och inom Sverige förenklar vi vardagen för människor. Hos oss arbetar människor med olika bakgrund och erfarenheter och du blir en del av en arbetsplats som aktivt arbetar med mångfald. Vi är PostNord – ett fantastiskt företag att jobba och växa med. Läs mer på postnord.se. 

 

Du ska må bra
Vi är ett modernt kundorienterat företag som tänker lika mycket på sina anställda som på sina kunder. Vi erbjuder en flexibel hybridarbetsplats. PostNord är en av Sveriges största arbetsplatser och erbjuder schyssta arbets- och tjänstepensionsvillkor, friskvårdsbidrag och personalförmåner genom vår egen personalstiftelse PostNord Plus. Hos oss finns det goda utvecklings- och karriärmöjligheter. Anställning sker enligt kollektivavtal.


Välkommen med din ansökan
Välkommen med din ansökan. Urval sker löpande så ansök så snart som möjligt. Om du undrar något över tjänsten, maila: carina.l.holm@postnord.com. Vi ser fram emot att höra från dig!

För fackliga kontaktpersoner se Fackliga kontakter.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde enligt överenskommelse
Löneform månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Örebro
Län Örebro län
Land Sverige
Referensnummer 2023/1161
Publicerat 2023-05-26
Sista ansökningsdag 2023-06-16

Tillbaka till lediga jobb