PostNord Sverige

Gillar du produktutveckling? Är du en affärsinriktad och drivande produktchef med erfarenhet från logistik eller e-handel? Nu finns en spännande jobbmöjlighet hos den ledande leverantören inom logistik i Norden.

Du & vi & jobbet
Som Produktchef tillhör du avdelningen Produktledning inom affärsområde Logistik. Gruppen består av produktchefer, produktspecialister, marknadskommunikatörer samt prisanalytiker, totalt 11 personer.

Vi är ett modernt kundorienterat företag som tänker lika mycket på sina anställda som på sina kunder. Vi erbjuder en flexibel hybridarbetsplats. PostNord är en av Sveriges största arbetsplatser och erbjuder schyssta arbets- och tjänstepensionsvillkor, friskvårdsbidrag och personalförmåner genom vår egen personalstiftelse PostNord Plus. Hos oss finns det goda utvecklings- och karriärmöjligheter. Anställning sker enligt kollektivavtal.

Huvudkontoret är beläget i Solna, Stockholm men det finns möjlighet att även arbeta på något av våra lokala kontor runt om i Sverige.

Vad du kommer att göra
Rollen som Produktchef Groupage innebär produktledning och lönsamhetsansvar för befintliga och nya produkter & tjänster inom Groupage / styckegods. Du arbetar med att effektivisera och fortsätta nyttja både kommersiella och produktionsmässiga synergier för att vara paketkundernas föredragna standardleverantör för Groupage.

Exempel på ansvarsområden i produktchefsrollen:

 • Lönsamhetsansvar
 • Produktroadmap: definiera målbild och i samverkan med övrig organisation ansvara för genomförande
 • Effektivisera och fortsätta utnyttja både kommersiella och produktionsmässiga synergier gentemot angränsande tjänster och verksamhetsområden
 • Samarbeta med Försäljning och Customer Experience för kunddriven tjänsteutveckling
 • Prisstrategi och prissättning
 • Löpande produkt- och tjänsteutveckling Portfolio Management (utveckla/avveckla)
 • Löpande analys, kvalitativ samt kvantitativ, av måluppfyllnad

Vem du är
Du är en strategisk ledare som har kundens behov i centrum och är lyhörd för förändringar och trender i omvärlden. Du visar framåtanda och vilja att lösa utmaningar, idag och imorgon. Vidare är du kommunikativ och tydlig, med transparens och inkludering vilket gör dig till en inspirerande ledare. Du får förändringar att hända och jobbar effektivt mot uppsatta mål.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vad du tar med dig

 • Mångårig erfarenhet från logistik och/ eller e-handelsbranschen, gärna inom tungt gods
 • Flera års dokumenterad erfarenhet som produktchef eller som ledare/chef inom Logistik, Marknad eller Försäljning i ett större företag
 • Akademisk examen från högskola/universitet- inriktning mot Ekonomi, Logistik, Teknik/IT eller motsvarande relevant arbetslivserfarenhet
 • God vana att leda genom andra
 • Kunskap och erfarenhet av datadriven kundinsikt och analys, samt lönsamhetsanalyser samt att driva business case
 • God kompetens inom logistik och supply chain management
 • Du har goda datorkunskaper och behärskar Office 365 och relevanta analysverktyg
 • Goda kunskaper i svenska och engelska, tal och skrift

Om PostNord
PostNord är ett av Sveriges äldsta och största företag och vi har ett viktigt samhällsuppdrag. Att säkerställa postservice till företag och privatpersoner i hela Sverige. Vi är i en ständig transformation och arbetar konsekvent med att utveckla både vårt erbjudande och våra medarbetare. Som den ledande leverantören av kommunikationslösningar till, från och inom Sverige förenklar vi vardagen för människor. Hos oss arbetar människor med olika bakgrund och erfarenheter och du blir en del av en arbetsplats som aktivt arbetar med mångfald. Vi är PostNord - ett fantastiskt företag att jobba och växa med. Läs mer på postnord.se.

Vad väntar du på?
I denna rekryteringsprocess samarbetar PostNord Sverige med Jefferson Wells. Vid frågor om tjänsten och din ansökan, kontakta Lotta Holme, lotta.holme@jeffersonwells.se. Urval sker löpande så ansök så snart som möjligt.

Vi ser fram emot att höra från dig!

ANSÖK HÄR

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde omgående
Löneform månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/801
Publicerat 2023-03-20
Sista ansökningsdag 2023-04-09

Tillbaka till lediga jobb