PostNord Sverige

Är du en engagerad ledare med kommunikativ förmåga och stort kundfokus? Trivs du i en dynamisk och snabbt föränderlig miljö? Då kan detta vara en tjänst för dig!

Bli en del av vårt team
PostNords verksamhet i Luleå består av flera delar under samma tak och är navet för all genomfartstrafik av paket, brev och gods till Norrbotten. På enheten arbetar cirka 150 medarbetare. Vi förstärker nu ledarskapet med ett flertal chefstjänster i vår brevverksamhet. Hos oss blir du en del av en trevlig och dynamisk arbetsplats där kunden alltid har högsta prioritet.

Om rollen
Som Distributionschef i Luleå driver du verksamheten framåt i nära samarbete med dina chefskollegor och det övriga teamet. Du samordnar och följer upp den operativa verksamheten där du har personalansvar. Genom ett kommunikativt och delaktigt ledarskap utvecklar du verksamheten, skapar enighet kring vision och värderingar samt upprätthåller en god arbetsmiljö och trivsel på arbetsplatsen. För att lyckas i rollen tror vi att du har ett stort engagemang och en coachande ledarstil.

I denna roll kommer du arbeta som en av fyra Distributionschefer som tillsammans ansvarar för brevverksamheten i Luleå, Boden, Jokkmokk och Älvsbyn. Du rapporterar till Platschefen för Luleå Brev. Vi uppmuntrar lagarbete och erfarenhetsutbyte och därför kommer du också att ingå i ett nätverk tillsammans med Distributionscheferna för Brevorterna Luleå, Umeå och Skellefteå.

Om dig
Vi söker dig som vill vara med på vår utvecklingsresa samt har förståelse för vilka krav och förväntningar våra kunder har på vår verksamhet. Du har tidigare erfarenhet av att leda medarbetare samt är intresserad av process- och produktionsflöden.

Som person är du

  • ordningsam och noggrann
  • har ett positivt förhållningssätt och god samarbetsförmåga
  • är duktig på att kommunicera både internt och externt


Som Distributionschef på PostNord levererar du värde genom att förstå och agera utifrån kundens perspektiv, göra prioriteringar och alltid ta ansvar för helheten. Det är ett krav att du har B-körkort, behärskar svenska i tal och skrift samt har en utbildning på gymnasienivå.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Varför vi finns
PostNord är ett av Sveriges äldsta och största företag och vi har ett viktigt samhällsuppdrag. Att säkerställa postservice till företag och privatpersoner i hela Sverige. Vi är i en ständig transformation och arbetar konsekvent med att utveckla både vårt erbjudande och våra medarbetare. Som den ledande leverantören av kommunikationslösningar till, från och inom Sverige förenklar vi vardagen för människor. Hos oss arbetar människor med olika bakgrund och erfarenheter och du blir en del av en arbetsplats som aktivt arbetar med mångfald. Vi är PostNord – ett fantastiskt företag att jobba och växa med. Läs mer på postnord.se.

Du ska må bra
Vi är ett modernt kundorienterat företag som tänker lika mycket på våra anställda som på våra kunder. Vi erbjuder en flexibel hybridarbetsplats. PostNord är en av Sveriges största arbetsplatser och erbjuder schyssta arbets- och tjänstepensionsvillkor, friskvårdsbidrag och personalförmåner genom vår egen personalstiftelse PostNord Plus. Hos oss finns det goda utvecklings- och karriärmöjligheter. Anställning sker enligt kollektivavtal.

Vad väntar du på?
Välkommen med din ansökan senast 16 april. Urval sker löpande så skicka gärna in din ansökan omgående. Har du någon fråga om tjänsten är du välkommen att kontakta Platschef Peter Henriksson på tel. 070-385 03 80. Vid frågor om rekryteringsprocessen kontakta HR Business Partner Emma Söderberg på tel. 072-084 71 94.

Besök oss gärna på postnord.com/karriär, där du kan läsa mer om PostNord som arbetsplats.

För fackliga kontaktpersoner se Fackliga kontakter.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Luleå
Län Norrbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2023/837
Publicerat 2023-03-24
Sista ansökningsdag 2023-04-16

Return to job vacancies