PostNord Sverige

Är du en självgående Löneadministratör som är trygg i din kompetens i hela löneprocessen? Gillar du förändring och vill utvecklas vidare? Då kan det vara dig vi söker!

Hos oss på PostNord får du vara med på vår resa framåt och bli del av vårt nya löneteam inom HR Shared Service Center där vi nu tar hem lönehanteringen från att ha haft den outsourcad.


Du & vi & jobbet
PostNord befinner sig på en spännande förändringsresa och digital transformation inom HR. En viktig del av resan är utvecklingen av HR Shared Service Center i Umeå och Göteborg. Vårt HR Shared Service Center stödjer PostNords verksamhet inom lön- och personaladministration och gör det lätt för chefer och medarbetare att göra rätt. 


Vad du kommer att göra
Som Löneadministratör får du en viktig roll i att säkerställa korrekta löneutbetalningar i rätt tid. Du kommer att medverka i förberedelserna inför införandet av vårt nya lönesystem, HR-plus 8, och ingå i vårt dedikerade löneteam. Tillsammans tar ni ett gemensamt ansvar för hela löneprocessen, från ax till limpa. Du får arbeta i ett team med härliga kollegor.

 

Exempel på arbetsuppgifter:

 • Du bidrar till uppbyggnaden av PostNords nya Löneenhet och implementeringen av vårt nya lönesystem Visma HR-plus 8.
 • Arbete med löneprocessen.
 • Hantering av supportärenden.
 • Efter implementeringen av vårt lönesystem kommer du kontinuerligt att arbeta med utveckling av framtida arbetssätt och processer.
 • På sikt kommer det finnas ett eller flera områden inom löneprocessen som du får ett extra kvalitets- och utvecklingsansvar för.

Vad du tar med dig

 • Yrkesinriktad löneutbildning eller motsvarande erfarenhet.
 • Du är självgående och har minst 4 års erfarenhet av arbete med löneadministration. 
 • Erfarenhet av tillämpning av kollektivavtal och förståelse för sambandet mellan lön/HR och ekonomi.
 • Du är insatt i skatte- och förmånsregler, god systemvana och ett intresse för digitalisering, processer och utvecklingsfrågor.
 • Erfarenhet från kund- och serviceorienterade verksamheter där du har tillämpat nya arbetssätt.
 • God systemvana, där kunskap i Visma HR-plus 8 är mycket meriterande.
 • Flytande kunskaper i svenska, både i tal och skrift.

Vem du är

 • Vi ser att ett väl fungerande team med förmåga att stötta och utveckla varandra kommer att vara en viktig framgångsfaktor och söker dig som vill arbeta och bidra i en sådan miljö.
 • Du har ett strukturerat arbetssätt och en mycket god samarbetsförmåga.
 • Du vill lära nytt och utvecklas.
 • Du kommunicerar väl, både i tal och skrift.
 • Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

 

Varför vi finns
PostNord är ett av Sveriges äldsta och största företag och vi har ett viktigt samhällsuppdrag. Att säkerställa postservice till företag och privatpersoner i hela Sverige. Vi är i en ständig transformation och arbetar konsekvent med att utveckla både vårt erbjudande och våra medarbetare. Som den ledande leverantören av kommunikationslösningar till, från och inom Sverige förenklar vi vardagen för människor. Hos oss arbetar människor med olika bakgrund och erfarenheter och du blir en del av en arbetsplats som aktivt arbetar med mångfald. Vi är PostNord – ett fantastiskt företag att jobba och växa med. Läs mer på postnord.se.

Du ska må bra
Vi är ett modernt kundorienterat företag som tänker lika mycket på våra anställda som på våra kunder. Vi erbjuder en flexibel hybridarbetsplats. PostNord är en av Sveriges största arbetsplatser och erbjuder schyssta arbets- och tjänstepensionsvillkor, friskvårdsbidrag och personalförmåner genom vår egen personalstiftelse PostNord Plus. Hos oss finns det goda utvecklings- och karriärmöjligheter. Anställning sker enligt kollektivavtal.


Välkommen med din ansökan
Välkommen med din ansökan. Urval sker löpande så ansök så snart som möjligt. Om du undrar något över tjänsten, maila susanna.aronson@postnord.com. Vi ser fram emot att höra från dig!

För fackliga kontaktpersoner se Fackliga kontakter.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde november
Löneform månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/1564
Publicerat 2024-06-19
Sista ansökningsdag 2024-06-24

Tillbaka till lediga jobb