PostNord Sverige

PostNord är en viktig och hållbar del av samhället. Vi är ödmjuka inför det ansvar som vilar på oss, och stolta över vår kunskap och genomförandeförmåga. Ett företag som PostNord kräver tydlighet och uthållighet. Vi ska utveckla våra tjänster, våra medarbetare och kunder. Vi äger vårt ledarskap, visar tillit och mod. Vi vill motivera varandra att odla en innovationskultur som gör oss störst även imorgon. Det är avgörande för att attrahera, behålla och utveckla medarbetare på en föränderlig marknad. PostNord är på en förändringsresa som kräver nya tankesätt, idéer och ett transformativt ledarskap.

 

Du & Vi & jobbet 
Vi söker nu en Chef Spridning till Torsviks Paketterminal i Jönköping. I rollen har du personalansvar för två Produktionschefer, där ni tillsammans styr, följer upp och planerar verksamheten på enheten. Organisationen består även av tre Produktionsledare som i sin tur leder 45 medarbetare inom paketsortering. Du sitter i terminalens ledningsgrupp och rapporterar till Terminalchefen.

                                                                                                                                                                 

Vad du kommer att göra

 • Ansvara för paketterminalens spridningsprocess i nära samarbete med berörda kollegor. Produktionen för denna paketsortering pågår midnatt söndag - fredag morgon mellan klockan 22.00 – 05.15.
 • Taktiskt och operativt arbete med transformation och omställning av paketterminalen med hänsyn taget uppsamlings- och spridningsområdet inklusive transporter samt att implementera beslutade aktiviteter.
 • Säkra sortering- och distributions synergier med övriga affärsområden (Brev och Logistik).
 • Ansvara för enhetens personal och resultatleverans, samt arbetsmiljöansvar.
 • Ansvara för att driva anpassningar i verksamheten för att öka produktiviteten och sänka kostnaden per producerad enhet.Vem du är

 • Ärlig, transparent, stabil och förtroendeingivande med förmåga att skapa samsyn.
 • Engagerande, inspirerande, involverande och kommunikativ.
 • Mål- och resultatorienterad med syfte att anpassa verksamheten till marknaden.
 • Kvalitetsmedveten och förmåga att driva processtyrning så att den genomsyrar verksamheten.
 • Du är unik: Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.Vad du tar med dig

 • Erfarenhet av ledande befattning inom Logistikverksamhet.
 • Flerårig dokumenterad erfarenhet som chef/ledare i en komplex verksamhet.
 • Akademisk examen är meriterande.
 • Goda kunskaper i svenska och engelska, tal och skrift.
 • God administrativ förmåga.
 • Körkort. 


Varför vi finns
PostNord är ett av Sveriges äldsta och största företag och vi har ett viktigt samhällsuppdrag. Att säkerställa postservice till företag och privatpersoner i hela Sverige. Vi är i en ständig transformation och arbetar konsekvent med att utveckla både vårt erbjudande och våra medarbetare. Som den ledande leverantören av kommunikationslösningar till, från och inom Sverige förenklar vi vardagen för människor. Hos oss arbetar människor med olika bakgrund och erfarenheter och du blir en del av en arbetsplats som aktivt arbetar med mångfald. Vi är PostNord – ett fantastiskt företag att jobba och växa med. Läs mer på postnord.se. 


Du ska må bra
Vi är ett modernt kundorienterat företag som tänker lika mycket på sina anställda som på sina kunder. Vi erbjuder en flexibel hybridarbetsplats. PostNord är en av Sveriges största arbetsplatser och erbjuder schyssta arbets- och tjänstepensionsvillkor, friskvårdsbidrag och personalförmåner genom vår egen personalstiftelse PostNord Plus. Hos oss finns det goda utvecklings- och karriärmöjligheter. Anställning sker enligt kollektivavtal.Vad väntar du på?
Urval sker löpande så ansök så snart som möjligt. Om du undrar något över tjänsten, maila Terminalchef per.sahlin@postnord.com. Vi ser fram emot att höra från dig!

För fackliga kontaktpersoner se Fackliga kontakter.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde enligt överenskommelse
Löneform månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Jönköping
Län Jönköpings län
Land Sverige
Referensnummer 2023/1133
Publicerat 2023-08-10
Sista ansökningsdag 2023-09-30

Tillbaka till lediga jobb