PostNord Sverige

Är du en prestigelös, kommunikativ lagspelare med goda kunskaper inom arbetsrätt, förhandling och kollektivavtal? Vill du vara med på en förändringsresa där lagarbete och goda relationer präglar arbetsplatsen? Känns det lockande för dig med frihet under ansvar, samt ett nära samarbete med kollegor inom HR organisationen? Då är du förhoppningsvis vår nya kollega!

PostNord är ett av Sveriges äldsta och största företag och vi har ett viktigt samhällsuppdrag. Att säkerställa postservice till företag och privatpersoner i hela Sverige. Vi är i en ständig transformation och arbetar konsekvent med att utveckla både vårt erbjudande och våra medarbetare. Som den ledande leverantören av kommunikationslösningar till, från och inom Sverige förenklar vi vardagen för människor. Hos oss arbetar människor med olika bakgrund och erfarenheter och du blir en del av en arbetsplats som aktivt arbetar med mångfald. Vi är PostNord – ett fantastiskt företag att jobba och växa med! Läs mer på postnord.se. PostNords ABC-ledarskap genomsyrar vårt arbete; Accountable, Brave, Committed.

Om tjänsten
Vi söker nu en Arbetsrättsspecialist till vårt team Lag & Avtal inom HR. Team Lag & Avtal stöttar organisationen i arbetsrättsliga frågor såsom kollektivavtal, förhandlingsärenden och personuppgiftsbehandling (GDPR). Som Arbetsrättsspecialist rapporterar du till Förhandlingschefen och får en viktig roll i att säkerställa att våra arbetsrättsliga frågor hanteras på bästa sätt. I nära samarbete med Förhandlingschefen kommer du att arbeta med kollektivavtals- och tvisteförhandlingar, inklusive att skriva protokoll. Detta kommer att innebära att bygga goda relationer med och ha regelbunden kontakt med lokala fackliga parter. Dessutom kommer du att ansvara för personuppgiftsbehandling inom HR och ta fram och hålla utbildningar för chefer inom arbetsrätt och avtal. Arbetet sker i nära samverkan med HR-chefer och HR Business Partners i organisationen som du stöttar i deras arbete med arbetsrättsliga frågor.

Om dig

 • Du har förmågan att bygga ömsesidigt förtroende och är medveten om att
  tillit är grunden till goda relationer.
 • Du är analytisk, kreativ och noggrann.
 • Du har en god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift.
 • Du har en förmåga att kommunicera väl och uppskattar att hålla utbildningar
  för grupper.
 • Du är lösningsorienterad, självständig i beslutsfattandet och tar ansvar.
 • Du är unik: Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Din bakgrund

 • Universitets- eller högskoleexamen inom HR eller juridik.
 • Minst tre års arbete med kvalificerat förhandlingsarbete inom arbetsrätt,
  tvister och kollektivavtal.
 • Gedigen arbetsrättslig kompetens och gärna kunskaper inom EU-rätt och GDPR.
 • Pedagogisk kompetens.
 • Kompetens inom rehabilitering är meriterande.

Vi erbjuder dig
Vi är ett modernt kundorienterat företag som tänker lika mycket på våra anställda som på våra kunder. Vi erbjuder en flexibel hybridarbetsplats. PostNord är en av Sveriges största arbetsplatser och erbjuder schyssta arbets- och tjänstepensionsvillkor, friskvårdsbidrag och personalförmåner genom vår egen personalstiftelse PostNord Plus. Hos oss finns det goda utvecklings- och karriärmöjligheter. Anställning sker enligt kollektivavtal, och tjänsten är placerad på vårt moderna och nyrenoverade kontor i Solna.

I den här rekryteringen samarbetar Postnord med Jurek HR. Då urval och intervjuer kommer att ske löpande ser vi fram emot att få din ansökan snarast möjligt. Har du frågor om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta rekryteringskonsult Josefin Englund på josefin.englund@jurek.se eller telefon 076-002 69 74. Alternativt senior researcher Sandra Waldnert på sandra.waldnert@jurek.se eller telefon 076-002 69 37.

Vi ser fram emot din ansökan!

För fackliga kontaktpersoner se Fackliga kontakter.

ANSÖK HÄR

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/1102
Publicerat 2023-05-12
Sista ansökningsdag 2023-06-02

Tillbaka till lediga jobb