PostNord Group

PostNord är ledande inom paket- och logistiktjänster till, från och inom Norden.

Som Software Asset Manager är du en nyckelperson i att skapa förutsättningarna för en IT-leverans som ger värde till PostNords kärnverksamhet och stödjer koncernens mål.

Bli en del av vårt team

Du kommer att tillhöra teamet Vendor & License Management inom IT, där du ingår i PostNord License Management Office, LMO. Teamet ansvarar för leverantörsrelationer, IT-avtal, License Management och Software Asset Management

LMO ansvarar för PostNords licensstrategi, är kravställare på koncernen avseende licenshantering, har översikt över programvaror, inklusive varaktigheten av avtal, kostnader och regler för användning.

Arbetsuppgifter

Som Software Asset Manager kommer du leda och driva vårt SAM-arbete. Du ser till att det finns rutiner och processer som möjliggör att vi kan nyttja våra digitala tillgångar genom hela deras livscykel, allt från inköp, till utrullning, underhåll och avveckling. Arbetet sker i samråd med andra avdelningar inom PostNord Group IT och våra Leverantörer.

Du bistår i upphandlingar och investeringsprocesser och föreslår och beräknar kostnaderna för olika licenser och licensmodeller. Du medverkar i förhandlingar med leverantörer i samband med förnyelse, omförhandling och nya avtal. Orderläggning och kontoattester kan också ingå också i dina uppgifter. Du kommer även vara delaktig i att hantera licensrevisioner.

Vi tror att du har erfarenhet av arbete i stora internationella organisationer och uppskattar att arbeta på eget initiativ. För att passa i rollen krävs en diplomatisk ådra och vi tror att du tidigare arbetat i en miljö där kontaktytorna varit många och varierande. Du löser dina arbetsuppgifter utifrån verksamhetens bästa och sätter en ära i att skapa värde för kunden.

Vi är en hybrid arbetsplats med nyrenoverade lokaler i Solna, resor inom Norden kan förekomma.

Vi söker dig med

 • Vi söker dig som har en akademisk examen inom ekonomi, systemvetenskap, juridik eller har motsvarade via arbetslivserfarenhet inom området.
 • SAM Certifiering eller ITAM certifiering är meriterande
 • Tidigare erfarenhet av licensiering, molntjänster, licensrevisioner, rådgivning och utbildning. Erfarenhet av arbete med inventeringsverktyg, såsom SNOW eller Flexera är en fördel.
 • Du bör vara processorienterad med en god förmåga implementera, ställa krav och följa upp rutiner och processer.
 • Du har plus 10 års arbetslivserfarenhet av att arbeta med licenser och är van att arbeta i gränssnittet mellan leverantör och verksamhet i en multisourcad IT-miljö i en internationell organisation.
 • Du skall vara van vid att arbeta självständigt och strukturerat men också van vid att ingå i ett team, och där samspela med andra personer inom PostNord.
 • God analytisk förmåga och förhandlingserfarenhet är viktiga krav.
 • Utmärkta språkfärdigheter, verbalt och skriftligt i svenska och engelska är ett krav.

Vi erbjuder dig

Vi erbjuder ett omväxlande arbete i en internationell miljö med ständigt nya utmaningar och snabba beslut. Vi erbjuder möjligheter att utveckla kreativa lösningar under eget ansvar och arbeta i en prestigelös grupp där vi gemensamt hjälps åt att nå våra mål. PostNord är en av Sveriges största arbetsplatser och vi erbjuder trygga anställningsvillkor och förmåner. Förutom ovan nämnda förmåner erbjuder vi:  

 • flexibel hybrid arbetsplats med ett öppet arbetsklimat   
 • goda utvecklings- och karriärmöjligheter  
 • goda försäkrings- och tjänstepensionsvillkor   
 • friskvårdsbidrag & tillgång till kontor Arkens gym och simhall   
 • personalförmåner genom PostNords egen personalstiftelse PostNord Plus  
 • Anställning sker enligt kollektivavtal.  

Vi gör vardagen enklare

PostNord är den ledande leverantören av kommunikations- och logistiklösningar till, från och inom Norden. Vi säkerställer postservicen till privatpersoner och företag i Sverige och Danmark. Vi strävar efter att göra vardagen enklare och mer hållbar för alla som bor och arbetar i Norden. Vi är ansvarstagande, modiga och engagerade, och leder effektivt förändring oavsett om vi leder oss själva eller andra. Vi uppmuntrar lagarbete, uppriktighet och positiva relationer på arbetsplatsen. Vi bygger vidare på våra framgångar och lär oss av både kollegor och misstag. Människor med olika bakgrund arbetar hos oss. Du kommer därför vara en del av en arbetsplats med stor mångfald, vilket bidrar till bättre resultat för verksamheten. Besök oss på postnord.com

Ansök

Vi ser fram emot din ansökan! Har du någon fråga eller fundering är du välkommen att kontakta Sven Gehlsdorf på tel. +46104361792

För fackliga kontaktpersoner se Fackliga kontakter.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/1179
Kontakt
 • Sven Gehlsdorf, 070-2249772
Publicerat 2023-06-02
Sista ansökningsdag 2023-06-11

Tillbaka till lediga jobb