PostNord Sverige

PostNord är en viktig och hållbar del av samhället. Vi är ödmjuka inför det ansvar som vilar på oss, och stolta över vår kunskap och genomförandeförmåga. Ett företag som PostNord kräver tydlighet och uthållighet. Vi ska utveckla våra tjänster, våra medarbetare och kunder. Vi äger vårt ledarskap, visar tillit och mod. Vi vill motivera varandra att odla en innovationskultur som gör oss störst även imorgon. Det är avgörande för att attrahera, behålla och utveckla medarbetare på en föränderlig marknad. PostNord är på en förändringsresa som kräver nya tankesätt, idéer och ett transformativt ledarskap.

Arbetar du idag i en kommersiell roll och är redo att ta nästa steg i din karriär? I rollen som Regionchef på PostNord får du en mycket viktig roll i att säkra PostNords attraktivitet på marknaden.

Du rapporterar till Kanalchefen och sitter med i ledningsgruppen.

Du & vi & jobbet
Du kommer att tillhöra vårt affärsområde Paket och den del som ansvarar för våra ombud och paketboxar. Vårt uppdrag är att säkerställa och utveckla partnerskap i världsklass för att skapa den bästa kundupplevelsen och göra vardagen enklare för våra mottagare.

Som Regionchef har du ett kommersiellt ansvar  och får en viktig roll i att upprätthålla och utveckla goda relationer på både regional och central nivå med exempelvis fastighetsägare, dagligvaruhandeln och stakeholders internt. Du har personalansvar för 16 medarbetare som arbetar som Områdesansvariga med ansvar för de lokala geografierna.

Som Regionchef kommer du att resa en hel del i tjänsten, primärt inom regionen.
                                

Vad du kommer att göra

 • Personal- och budgetansvar samt ledning och koordinering av gränsöverskridande arbete såväl externt som internt för att leverera enligt uppsatta mål och KPIer.
 • Jobba nära Kanalchefen för att utveckla enheten.
 • Driva olika aktiviteter och analyser i linje med företagets övergripande strategier och lönsamhetsmål.
 • Agera utifrån kundens perspektiv, prioritera och ta ansvar för helheten.

 

Vem du är

 • Kan delegera: Fokus på rätt saker ger bättre resultat.
 • Företagsam & prestigelös: Du får förändring att hända och är lätt att kommunicera med.
 • Taktisk & kvalitetsmedveten: Prioritering hjälper dig i ditt förändringsarbete.
 • Stabil och förtroendegivande: Du skapar trygghet i din omgivning med välgrundade beslut.
 • Mål- och resultatinriktad; Du har ett stort fokus och ansvarstagande för uppdragets framdrift som helhet, både strategiskt och operativt.
 • Du är unik: Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

 

Vad du tar med dig

 • Universitets- eller högskoleutbildning inom relevant område.
 • Minst 3-års erfarenhet av ledande befattning med personalansvar inom exempelvis e-handel, försäljning, projektledning, affärsutveckling eller liknande.
 • Erfarenhet av att arbeta i kundnära roller med förmågan att utveckla och bibehålla långsiktiga relationer.
 • God kunskap kring e-handeln och ”last mile” lösningar.
 • Erfarenhet av att leda i förändring.
 • En trygghet i ditt ledarskap med förmåga att visa riktning, sätta mål och aktiviteter samt delegera uppgifter och ansvar till medarbetare. 

Varför vi finns
PostNord är ett av Sveriges äldsta och största företag och vi har ett viktigt samhällsuppdrag. Att säkerställa postservice till företag och privatpersoner i hela Sverige. Vi är i en ständig transformation och arbetar konsekvent med att utveckla både vårt erbjudande och våra medarbetare. Som den ledande leverantören av kommunikationslösningar till, från och inom Sverige förenklar vi vardagen för människor. Hos oss arbetar människor med olika bakgrund och erfarenheter och du blir en del av en arbetsplats som aktivt arbetar med mångfald. Vi är PostNord – ett fantastiskt företag att jobba och växa med. Läs mer på postnord.se. 

Du ska må bra
Vi är ett modernt kundorienterat företag som tänker lika mycket på sina anställda som på sina kunder. Vi erbjuder en flexibel hybridarbetsplats. PostNord är en av Sveriges största arbetsplatser och erbjuder schyssta arbets- och tjänstepensionsvillkor, friskvårdsbidrag och personalförmåner genom vår egen personalstiftelse PostNord Plus. Hos oss finns det goda utvecklings- och karriärmöjligheter. Anställning sker enligt kollektivavtal.

Välkommen med din ansökan.
Urval sker löpande så ansök så snart som möjligt. Om du undrar något över tjänsten, maila fredrik.e.linderoth@postnord.com. Vi ser fram emot att höra från dig!

För fackliga kontaktpersoner se Fackliga kontakter.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde enligt överenskommelse
Löneform månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/631
Publicerat 2024-05-16
Sista ansökningsdag 2024-05-31

Tillbaka till lediga jobb