PostNord Group

PostNord, ett av Sveriges äldsta och största företag, har som mål att säkerställa postservicen för företag och privatpersoner över hela landet. Med närvaro i 12 länder och huvudkontor i Solna, utvecklas vi kontinuerligt och söker nu en erfaren Senior TAX & VAT Accounting Specialist.

Vad kommer du att göra?

Som Senior TAX & VAT Accounting Specialist i Shared Service Finance Team Record to Report, har du det övergripande ansvaret för skatt- och momsförfarandet. Du kommer också att ha ansvar för att stödja kollegor, affärsverksamhet och partners i alla frågor relaterade till skatt och moms. Dessutom kommer du att ha ansvar för att leverera redovisning och skatt för specifika juridiska enheter. Tillsammans med RtR-teamet kommer du också att delta i att leverera redovisning enligt Shared Service Finance Delivery Model. Du kommer att ha ansvar för Pillar 2-processen och delta i periodstängning, MEC, QEC och YEC. Bidra och delta i förberedelserna inför årsrapporten.

Vem söker vi?

För att lyckas i denna roll behöver du vara nyfiken, en lagspelare som är självständig och proaktiv. Du bör ha minst 5 års erfarenhet av redovisning med samt skatt och moms och en relevant examen inom ekonomi. Du är kund- och intressentorienterad samt kommunikativ och har en god förståelse för redovisningsstandarder och kan läsa och förstå juridiska texter.

Din erfarenhet

  • Starka skatte- och momskunskaper

  • Erfarenhet av finans och redovisning

  • Kvalitetsinriktad

  • Erfarenhet av processer inom RtR

  • Erfarenhet av applikationer i ERP-system, helst inom SAP.

  • Mycket goda kunskaper i ett nordiskt språk (svenska, danska eller norska) och engelska, både i skrift och tal.

Du ska må bra

Vi är ett modernt kundorienterat företag som tänker lika mycket på våra anställda som på våra kunder. Hos oss erbjuds du ett omväxlande arbete i en internationell miljö med ständigt nya utmaningar och snabba beslut. Förutom schyssta anställningsvillkor enligt kollektivavtal erbjuds du:

Om oss

PostNord’s vision är att vara favoritleverantören i Norden. Vi har ett viktigt samhällsuppdrag och säkerställer kommunikations- och logistiklösningar för företag och privatpersoner. Vi är i en ständig transformation och arbetar konsekvent med att utveckla både vårt erbjudande och våra medarbetare, allt för att nå vår vision samt göra vardagen enklare och mer hållbar för alla som bor och arbetar i Norden. Vi är PostNord – ett fantastiskt företag att jobba och växa med. Läs mer på postnord.com

Vad väntar du på?

Ansök! 

I denna rekrytering samarbetar vi med Sharp Recruitment & Consultants.
Vänligen skicka in din ansökan så snart som möjligt då vi genomför intervjuer löpande. Vid frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta Tove Flodgren Isakson tove.flodgren.isakson@sharprecruitment.se eller Elin Hansen elin.hansen@sharprecruitment.se

Vi ser fram emot att höra från dig!

Fackliga kontakter: www.postnord.com/fackliga

#LI-Hybrid

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/633
Kontakt
  • Tove Flodgren Isakson, tove.flodgren.isakson@sharprecruitment.se
  • Elin Hansen, elin.hansen@sharprecruitment.se
Publicerat 2024-05-17
Sista ansökningsdag 2024-06-10

Tillbaka till lediga jobb