PostNord TPL

PostNord TPL AB är den marknadsledande tredjepartslogistikaktören i Sverige och i Norden. Vi är lokaliserad i Norrköping, Göteborg, Helsingborg, Jönköping och Ljungby i Sverige, Köge i Danmark, samt Åbo, Helsingfors och Lahti i Finland.

Vi erbjuder innovativa och kostnadseffektiva logistik-lösningar som sträcker sig från producent till konsument. Våra kunder är alltifrån det lilla e-handelsföretaget till den stora globala aktören. Oavsett kundens storlek och förutsättningar är vår drivkraft att alltid leverera en logistiklösning som ökar kundens konkurrenskraft och möjliggör ökad tillväxt

Bli en del av vårt team
Vi söker två IT Process Specialister med placeringsort i Ljungby, Jönköping eller Göteborg. En av  tjänsterna innefattar Teamlead för en del av IT-teamet vid rätt profil. Är DU den vi söker?

Teamet består av ca 10 personer som arbetar med att stödja vår verksamhet. Vi arbetar med att utveckla och förvalta våra IT-system för att stärka företagets konkurrenskraft på både kort och lång sikt. Våra kunder är viktiga, vilket innebär att vi har hög kundfokus.  

Om rollen

Rollen innebär att supportera verksamheten i våra lagerhanteringssystem och kringliggande system. Du kommer att driva och beställa utveckling av våra system i stor utsträckning, både internt och externt. Du är delaktig i att ta fram utbildningsmaterial för aktuella uppsättningar samt utbildar dina kollegor i systemen och dokumenterar våra processer inom IT.

Du kommer vara delprojektledare och/eller vara en resurs i större kundprojekt inom IT. I dessa kundprojekt säkerställer du leverans från interna och externa resurser inom projektets ramar samt arbetar med planering, tester och kvalitetssäkrar våra system.

En av tjänsterna innefattar även Teamlead, vilket innebär ledning för en del av IT-teamet där du tar hand om daglig planering samt kort- och långsiktig resursallokering.

Om dig
Vi söker dig som är driven med bred kunskap och erfarenhet inom lagerhantering och logistik. Du är lösningsorienterad och driver förändringar/förbättringar självständigt med kundens behov i fokus. Du är strukturerad, analytisk, logisk samtidigt som du är engagerad och självgående med vilja och förmåga att ta ansvar.

För Teamlead tjänsten behöver du vara lyhörd och bra på att kommunicera internt och externt med bra förmåga att bygga relationer.

Erfarenhet och kompetens

  • Tidigare erfarenhet och kunskap av lagerhanteringssystem.
  • Ingående förståelse för integration mellan system.
  • Kunskap gällande ”Delivery Management”. Tex. nShift eller Unifaun.
  • Du har erfarenhet inom logistikbranschen eller liknande, minst ett år.
  • Du har goda språkkunskaper i engelska och svenska i både tal och skrift.

Har du arbetat med Dynamics 365 Supply Chain eller Astro ser vi detta som meriterande. Har du tidigare erfarenhet av en ledande roll är det meriterande för Teamlead tjänsten.

Stor vikt kommer att läggas på personliga egenskaper och erfarenhet.

Vi erbjuder dig
PostNord TPL erbjuder dig arbete i en dynamisk och förändringsorienterad miljö på en av Sveriges största arbetsplatser. Vi har goda tjänstepensionsvillkor, friskvårdsbidrag och personalförmåner genom PostNords egen personalstiftelse PostNordPlus och det finns bra utvecklingsmöjligheter.

Vi gör vardagen enklare
Vi är ansvarstagande, modiga och engagerade, och leder effektivt förändring oavsett om vi leder oss själva eller andra. Vi uppmuntrar lagarbete, uppriktighet och positiva relationer på arbetsplatsen. Vi bygger vidare på våra framgångar och lär oss av både kollegor och misstag. Människor med olika bakgrund arbetar hos oss. Du kommer därför vara en del av en arbetsplats med stor mångfald, vilket bidrar till bättre resultat för verksamheten.

Ansök
Du ansöker genom att klicka på ”Ansök” nedan i annonsen. Sista ansökningsdag är 2024-05-31. Urval sker löpande och tillsättning av tjänst kan ske innan sista ansökningsdag.

Har du någon fråga eller fundering om tjänsterna är du välkommen att kontakta Tobias Hultbäck tobias.hultback@tpl.postnord.com alt. Sofia Dahl på sofia.dahl@tpl.postnord.com
Observera dock att ansökningar ej mottages via e-post.

För fackliga kontaktpersoner, se https://www.postnord.com/sv/karriar/kontakt/facklig-kontakt

Vi ser fram emot din ansökan och att höra från dig!

Anställningsform Tillsvidare med provanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Fast lön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Landvetter
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/643
Publicerat 2024-05-22
Sista ansökningsdag 2024-06-16

Tillbaka till lediga jobb