PostNord Group

Som Business IT Product Owner hos PostNord i Stockholm är du bryggan mellan verksamhet och IT i en agil utvecklingsmiljö!

Genom din roll har du här möjlighet att påverka IT-leveransen hos ett företag som hanterar över hälften av Sveriges alla e-handelsleveranser!
I rollen som Product Owner hos PostNord i Stockholm bereder du vägen framåt för hur IT skapar förutsättningar och värde för PostNords tjänster och uppdrag – en snabb, säker och tillgänglig leverans av de miljontals brev och paket som skickas i, till och ifrån Norden.

Bli en del av vårt team

Du kommer att ingå i ett team om 16 Product Owners vilka ansvarar för olika områden. Gemensamt är att de alla arbetar för att skapa affärsnytta genom att vara länken mellan affären och IT genom att verka ur både strategiskt och operativt perspektiv.

PostNord arbetar sedan 4 år tillbaka enligt SAFe och har under perioden kommit långt i sin agila resa. Utvecklingsteamen är till stor del outsourcade och sitter i andra länder medan Product Owner-teamet är baserat i Sverige. Teamet karaktäriseras av en god variation av såväl ålder som kön samt en stark sammanhållning där hjälp alltid finns att få för den som behöver.

Arbetsuppgifter

Som Product Owner ansvarar du för att driva ditt område framåt. Du leder och coachar produktteamet tillsammans med Scrum Master genom hela utvecklingscykeln från planering till leverans och uppföljning. Dina huvudsakliga uppgifter i rollen består av att:

 • Arbeta nära våra intressenter, användare och interna team för att förstå deras behov och översätta dem till krav och funktioner
 • Föra en övergripande produktvision och strategi och kommunicera den tydligt till alla berörda parter
 • Ansvara för den agila planeringen, säkerställa rätt prioriteringar och se till så att backlogg synkas med verksamheten för att göra arbetet så tydligt och effektivt som möjligt
 • Samarbeta och föra dialoger med andra Product Owners för att samordna arbetet mot övergripande mål och riktning
 • Identifiera trender och möjligheter samt anpassa vår produktstrategi därefter

Vi söker dig med

För att lyckas i rollen ser vi att du har tidigare erfarenhet av att arbeta i en agil utvecklingskontext, gärna i gränslandet mellan verksamhet och IT. Du kan exempelvis tidigare komma från en roll som Product Owner, Product Manager, Scrum Master eller liknande.

Eftersom det är du som prioriterar och ansvarar för arbetets utveckling inom ditt område är det viktigt att du tycker om att hitta och driva igenom initiativ för egen maskin. Vi ser därmed även att du har en god kommunikations-, samordnings och prioriteringsförmåga samt kan ta ett helhetsperspektiv över hur de lösningar som finns på plats gynnar verksamhetens behov.

Eftersom PostNord verkar över hela Norden, kommer du att ha kontaktytor både inom och utom Sverige. Därför tror vi att du har lätt för att agera flexibelt samt mycket god förmåga att anpassa dig till olika situationer, krav och samarbeten.

Både svenska och engelska i tal och skrift är krav för denna roll.

Vi erbjuder dig

Vi erbjuder ett omväxlande arbete i en internationell miljö med ständigt nya utmaningar och snabba beslut. Vi erbjuder möjligheter att utveckla kreativa lösningar under eget ansvar och arbeta i en prestigelös grupp där vi gemensamt hjälps åt att nå våra mål. PostNord är en av Sveriges största arbetsplatser och vi erbjuder trygga anställningsvillkor och förmåner. Förutom ovan nämnda förmåner erbjuder vi:  

 • flexibel hybrid arbetsplats med ett öppet arbetsklimat   
 • goda utvecklings- och karriärmöjligheter  
 • goda försäkrings- och tjänstepensionsvillkor   
 • friskvårdsbidrag & tillgång till kontor Arkens gym och simhall   
 • personalförmåner genom PostNords egen personalstiftelse PostNord Plus  
 • Anställning sker enligt kollektivavtal.  

Vi gör vardagen enklare

PostNord är den ledande leverantören av kommunikations- och logistiklösningar till, från och inom Norden. Vi säkerställer postservicen till privatpersoner och företag i Sverige och Danmark. Vi strävar efter att göra vardagen enklare och mer hållbar för alla som bor och arbetar i Norden. Vi är ansvarstagande, modiga och engagerade, och leder effektivt förändring oavsett om vi leder oss själva eller andra. Vi uppmuntrar lagarbete, uppriktighet och positiva relationer på arbetsplatsen. Vi bygger vidare på våra framgångar och lär oss av både kollegor och misstag. Människor med olika bakgrund arbetar hos oss. Du kommer därför vara en del av en arbetsplats med stor mångfald, vilket bidrar till bättre resultat för verksamheten. Besök oss på postnord.com

Ansök

Klicka här för att ansöka

Vi ser fram emot din ansökan! Har du någon fråga eller fundering är du välkommen att kontakta Sandra Peiper: sandra.peiper@adadigital.se

För fackliga kontaktpersoner se Fackliga kontakter.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/1165
Kontakt
 • Sandra Peiper, sandra.peiper@adadigital.se
Publicerat 2023-05-29
Sista ansökningsdag 2023-06-21

Tillbaka till lediga jobb