PostNord TPL

Logistikenhetschef till PostNord TPL Helsingborg, Ättekulla 1-2

PostNord TPL är den ledande tredjepartslogistikoperatören i Sverige och Norden. PostNord TPL är lokaliserad i Stockholm, Norrköping, Göteborg, Helsingborg, Jönköping och Ljungby. Våra värderingar på PostNord TPL är Accountable, Brave och Committed.

Bli en del av vårt team
Rollen som Logistikenhetschef innebär att vara ytterst ansvarig för två terminaler och tillsammans med ett team av produktionschefer och arbetsledare driva verksamheten. Du förtydligar och verkställer fastställda mål samt genomför aktiviteter enligt regionens affärsplan.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
Planera, leda och följa upp logistikenhetens dagliga verksamhet. Ansvarig för att synergieffekter inom enheten uppstår. Sätter mål för underställd personal, följer upp, analyserar och utvärderar utfall. Identifierar avvikelser från planer, vidtar åtgärder, anlitar och samordnar vid behov nödvändiga resurser från andra enheter.

Ansvara för att optimera verksamheten utifrån volymförändring. Ständigt verka för att förbättra logistikenhetens verksamhet, öka produktivitet, minska skador, förbättra kvaliteten, sänka kostnaden per producerad enhet och genom god planering och i samarbete med HR och KMS* säkra en hållbar arbetsmiljö (*Kvalité, Miljö, Säkerhet)

Säkerställa att logistikenhetens verksamhet uppfyller alla interna och externa krav i lagar och avtal relaterade till personalprocesserna som arbetsmiljö, löner, hälsa, kompetens, chefsförsörjning, bemanning och rörlighet samt yttre miljö. Arbetet sker bl a i nära samarbete med HR och KMS.

Ansvara för att kundleverans sker i enlighet med gällande avtal samt säkerställer att goda kundrelationer byggs och utvecklas.

Säkerställa att PostNords riktlinjer och processer tillämpas.

Utövar ett ledarskap som skapar motivation och engagemang hos medarbetare och kollegor samt säkrar att medarbetarna har erforderlig kompetens för att kunna fullgöra sina uppdrag på kort och lång sikt.

Bedriver ett coachande, synligt, närvarande och kommunikativt och konsekvensbaserat chefs- och ledarskap. Arbetar kontinuerligt med att stärka vårt ABC ledarskap. (Pålitlig, Modig, Engagerad)

Din profil
Vi söker dig som är en trygg och engagerad person som trivs med att ha helhetsansvar för produktion och personal. Som person är du resultatinriktad och driven, lyhörd och har lätt för att bygga relationer. Du har förståelse för helheten.

För att lyckas i rollen ser vi gärna att du har:

  • Transport och logistik/Ekonomiutbildning på högskolenivå eller liknande
  • Dokumenterad erfarenhet av ledande befattning inom logistikverksamhet
  • Dokumenterad lång erfarenhet inom logistik och hanteringsteknik.
  • God kännedom om WMS applikationer
  • Mycket goda kunskaper inom MS Office
  • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska, tal och skrift
  • Mångårig erfarenhet som chef med produktivitets– och personalansvar

Vi erbjuder dig
PostNord TPL erbjuder dig arbete i en dynamisk och förändringsorienterad miljö på en av Sveriges största arbetsplatser. Vi har goda tjänstepensionsvillkor, friskvårdsbidrag och personalförmåner genom PostNords egen personalstiftelse PostNordPlus och det finns bra utvecklingsmöjligheter.

Vi gör vardagen enklare
Vi är ansvarstagande, modiga och engagerade, och leder effektivt förändring oavsett om vi leder oss själva eller andra. Vi uppmuntrar lagarbete, uppriktighet och positiva relationer på arbetsplatsen. Vi bygger vidare på våra framgångar och lär oss av både kollegor och misstag. Människor med olika bakgrund arbetar hos oss. Du kommer därför vara en del av en arbetsplats med stor mångfald, vilket bidrar till bättre resultat för verksamheten.

Ansök
Du ansöker genom att klicka på ”Ansök” nedan i annonsen. Sista ansökningsdag är 2023-04-10.
Urval sker löpande och tillsättning av tjänst kan ske innan sista ansökningsdag.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Logistikenhet- och klusterchef Thomas Persson: thomas.persson@tpl.postnord.com
Observera dock att ansökningar ej mottages via mail.

Välkommen med din ansökan. Vi ser fram emot att höra från dig!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Fast lön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Helsingborg
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer 2023/842
Publicerat 2023-03-24
Sista ansökningsdag 2023-04-10

Tillbaka till lediga jobb