Postnord Group

Nu utökar PostNord ekonomiteamet med en Group Controller med fokus på regelefterlevnad till kontoret i Stockholm.

Har du jobbat med compliance, extern rapportering eller annan regulatorisk rapportering och vill nu ha en ny utmaning? Har du erfarenhet av juridik- eller ekonomiroller och vill nu arbeta med att tolka och förklara nya regelverk inom en större organisation? Då kan vi ha jobbet för dig!

Som en del av teamet kommer du att få arbeta i en roll som involverar både utveckling och koordinering av koncernens processer och rapportering, med fokus på nya regelverk såsom IFRS, EU-taxonomi och CSRD. Utöver detta kommer du också att arbeta operativt inom koncernens legala rapportering.

Låter detta jobbet intressant? Sök redan idag!


Vad kan vi erbjuda?

Som Group Controller tillhör du Group Accounting & Tax som bland annat ansvarar för koncernens legala rapportering, koncernbokslut, extern rapportering, koordinering av extern revision, ramverk för intern kontroll samt styrning av koncernens skattefrågor. Du ingår i ett team bestående av 7 personer där trivseln är väldigt hög och som har ett gott samarbete mellan ansvarsområdena.

Du kommer till ett omväxlande arbete i en internationell miljö med ständigt nya utmaningar och snabba beslut. Ledorden för ledarskap och självledarskap är ABC som i ansvarstagande (Accountable), modig (Brave) och engagerad (Committed).

Du utgår från huvudkontoret i Solna men har även möjlighet att jobba remote. På kontoret finns en rad faciliteter för personalens bästa som inkluderar egen restaurang och café samt gym och sporthall.

Dina framtida arbetsuppgifter

Som Group Controller på PostNord kommer du få en viktig roll i att bevaka, analysera och koordinera implementeringen av nya rapporteringsregelverk inom hela koncernen. Detta kommer att inkludera allt från tolkning av regelverk, till att utarbeta och förankra nya processer, ta fram underlag och mallar och bidra till kravställning av systemstöd.

Dina Huvudsakliga Arbetsuppgifter Innefattar Bland Annat Att

  • Analysera nya regelverkskrav och översätta dessa till beslutsunderlag och vägledning för koncernen
  • Koordinera samt operativt implementera nya regelverkskrav tillsammans med andra team i koncernen
  • Arbeta med uppföljning av internkontroll i finansiell och icke-finansiella rapportering
  • Samla in och sammanställa/konsolidera kvantitativ och kvalitativ data relaterad till rapportering
  • Skriftligt och muntligt presentera analyser och utredningar

Rollen innebär i korthet

I rollen kommer du att samarbeta med flera olika delar av vår nordiska koncern och rapportera direkt till Head of Group Accounting and Tax. Tjänsten är på heltid och utgår från PostNords huvudkontor i Solna och startar så fort rätt person kan vara på plats.

Vem är du?

Vi söker dig som har en akademisk utbildning, troligen inom ekonomi, juridik eller angränsande. Du har kanske tidigare erfarenhet inom extern koncernrapportering, utveckling av ekonomiprocesser inom en större koncern, inom revision eller arbetat som konsult. Du har ett intresse av kvalificerad regelverksanalys inom redovisning och legala regelverk. Har du kunskaper inom kravställning för IT-stöd och hållbarhetsrapportering är det meriterande.

För att lyckas i rollen så behöver du vara analytisk och systematisk och kunna bryta ner principiella och strategiska regelverk och planer till konkreta aktiviteter och processer. Du är självgående och van att självständigt driva mot uppsatta mål. Du är initiativtagande och kommunikativ och uttrycker dig pedagogiskt i både tal och skrift. God samarbetsförmåga är en förutsättning då arbetet innebär många kontakter med olika kompetenser.

Vi gör vardagen enklare

PostNord är den ledande leverantören av kommunikations- och logistiklösningar till, från och inom Norden. Vi säkerställer postservicen till privatpersoner och företag i Sverige och Danmark. Vi strävar efter att göra vardagen enklare och mer hållbar för alla som bor och arbetar i Norden. Vi är ansvarstagande, modiga och engagerade, och leder effektivt förändring oavsett om vi leder oss själva eller andra. Vi uppmuntrar lagarbete, uppriktighet och positiva relationer på arbetsplatsen. Vi bygger vidare på våra framgångar och lär oss av både kollegor och misstag. Människor med olika bakgrund arbetar hos oss. Du kommer därför vara en del av en arbetsplats med stor mångfald, vilket bidrar till bättre resultat för verksamheten. Besök oss på www.postnord.com

Ansök

Vi ser fram emot din ansökan! Har du någon fråga eller fundering är du välkommen att kontakta Hendrik Christiansson, Hendrik.christiansson@tng.se på tel. 070-937 87 02.  

För fackliga kontaktpersoner se Fackliga kontakter.

Ansök här!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/1152
Publicerat 2023-05-22
Sista ansökningsdag 2023-06-11

Tillbaka till lediga jobb